World Peas Edamame en Mukimame

Afgelopen week heb ik op de Horecava het merk ‘World Peas’ ge├»ntroduceerd. Op het PUUR plein kon u proeven van de glanzend groene erwtjes in verschillende smaken.

Edamame (of Mukimame zoals de erwt uit de peul heet) wordt geteeld in verschillende Aziatische landen. Het is familie van de sojaboon maar niet helemaal hetzelfde. Peulen en bonen zijn zeer gezond. De moderne mens heeft een paar tekorten, de belangrijkste daarvan zijn vezels. Peulvruchten zijn geweldige bronnen van vezels. Helaas eten we ze steeds minder. Naast vezels heeft Mukimame een zeer hoog percentage eiwit (proteïne). Dat vormt het wezenlijke bestanddeel van vrijwel elk dieet, omdat het vult en niet dik maakt. Kortom, peulvruchten (en hier scoort Mukimame buitengewoon hoog) helpen om overgewicht tegen te gaan.

IMG_9544Maar het belangrijkste is toch wel; Edamame is lekker. Heel lekker. Door het licht zoete smaakje vinden zelfs kinderen ze direct lekker en aanlokkelijk. De Mukimame zien er dan ook uit als groene M&M’s.

Voor informatie over het product en de manier waarop we (B2B) uitleveren kunt u binnenkort terecht op www.worldpeas.eu. Tot die tijd kunt u mailen naar mark@soetman.nl of bellen naar 0620392298.

Post to Twitter